Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

1. évad

2016.09.09

1. ÉVAD

EPIZÓD CÍM MAGYAR CÍM RENDEZŐ ÍRÓ(K)  PREMIER NÉZETTSÉG
1X01 "Pilot" - David Nutter Greg Berlanti & Andrew Kreisberg & Geoff Johns 2014. október 7. 4.83 millió
Barry Allen csak 11 éves volt, mikor édesanyja meghalt egy bizarr, és szörnyű baleset következtében, édesapját pedig ártatlanul elítélték. A tragédia után örökre megváltozott Barry-t, Joe West nyomozó családja fogadta be, és nevelte fel.  Barry megszállottsága egy részecskegyorsító, amelyet a zseniális tudós, Harrison Wells és az ő S.T.A.R. Labs csapata, akik állítják, hogy ez a találmány elképzelhetetlen előrelépést hoz majd az energia, tudomány és a gyógyszeripar területén. Azonban valami szörnyen balul sül el a nyilvános leleplezésen, és mikor a pusztító robbanás furcsa vihart eredményez, sokan meghalnak, Barry-t pedig villámcsapás éri. Kilenc hónap kóma után felébred, és észreveszi, hogy az élete ismét más fordulatot vett – a baleset következtében emberfeletti sebességgel képes mozogni. Barry megtanulja irányítani az erejét Dr. Wells és csapata segítségével. Amikor viszont egy másik meta-humán támad a városra, elérkezik az idő, hogy Barry próbára tegye új erejét, és önmagát.
1X02 "Fastest Man Alive" - David Nutter Greg Berlanti & Andrew Kreisberg 2014. október 14. 4.27 millió
Barry elkíséri Irist egy egyetemi rendezvényre, amit egy bizonyos tudós, Simon tiszteletére szerveznek. Amikor fegyveresek zavarják meg az eseményt, Barry próbálja megállítani őket. Mialatt egy ember életét igyekszik megmenteni, kimerül, mire elkaphatná a rablókat. Amíg Dr. Wells Caitlin és Cisco azon dolgozik, hogy kiderüljön mi a probléma Barryvel, Joe ráförmed, amiért saját kezébe vette az igazságszolgáltatást, és kockáztatta az életét. Barry ráébred, hogy nem fegyveresek voltak az elkövetők, hanem csupán egyetlen metahumán, akinek a neve Danton Black, és képes önmaga sokszorosítására. Mindeközben, Iris egyre jobban érdeklődik a “Vörös Csík” iránt.
1X03 "Things You Can't Outrun" - Jesse Warn Alison Schapker & Grainne Godfree 2014. október 21. 3.59 millió
Amint Barry és a csapat a S.T.A.R. Labs-ban azon dolgozik, hogy elkapja Kyle Nimbus-t, egy új, veszélyes, és toxikus erővel bíró meta-humánt, a csapat tagjai újraélik a fájdalmas éjszakát, mikor a részecskegyorsító felrobbant, és megölte Caitlin vőlegényét, Ronnie-t. Mindeközben, Joe végre elhatározza, hogy sok év után meglátogatja Henry-t a börtönben, de a dolgok rosszra fordulnak, mikor Kyle megjelenik, és bosszút igyekszik állni Joe-n, amiért annak idején letartóztatta. Ezalatt Iris, és Eddie továbbra is azon vannak, hogy eltitkolják kapcsolatukat Joe elől.
1X04 "Going Rogue" - Glen Winter Geoff Johns & Kai Yu Wu 2014. október 28. 3.53 millió
Barry megakadályoz egy rablást, de a tettesek elmenekülnek, miután lelőnek egy őrt, és Flash-nek választania kell:  az őr életét menti meg vagy követi a tolvajokat. Joe egy könyvnyi gyanúsítottat mutat Barrynek, ő pedig egyből felismeri Leonard Snart-ot, mint a banda vezetőjét. Snart átdolgozza tervét, aminek célja a Kahndaq Dinasztia Gyémánt-jának eltulajdonítása, ráadásul az csak lökést ad neki, mikor sikerül rátennie kezét egy lopott “fagy fegyverre,” ami képes megállítani/megölni Flash-t. Dr. Wells felháborodik, mikor rájön, hogy Cisco  építette a "fagy fegyvert" anélkül, hogy bárki tudott volna róla, és most eltűnt. Eközben, Iris  továbbra is elhatárolódik apjától, Joe-tól, az Eddie-vel való kapcsolatából kifolyólag. Végül, Flash és Captain Cold szembenéznek egymással egy epikus csatában.
1X05 "Plastique" - Dermott Downs Aaron Helbing & Todd Helbing & Brooke Eikmeier 2014. november 11. 3.46 millió
Miután bomba robban a belvárosban, a hadsereg - élén Eiling Tábornok-kal bevonul és átveszi az ügyet. Joe emiatt gyanakvóan arra kéri Barry-t, hogy ő és a csapat nézzenek utána a hadsereg bevonása okának. Wells közben arról informálja a csapatot, hogy Eiling kísérletezett az emberein, abból a célból, hogy szuperkatonákat hozzon létre. Cisco ráadásul megerősíti, hogy Eiling egyik emberének, Bette Sans Souci-nak, köze volt a bombához. Ezért Flash lenyomozza a nőt és rájön, hogy nem bombákat állít fel, hanem ő is egy meta-humán, aki már csak az érintésével képes felrobbantani dolgokat. Mindeközben Joe rádöbben, hogy Iris a „vörös csíkról” ír, ezért arra kéri Barry-t, hogy állítsa le őt. Barry-ben tudatosul, hogy Iris úgysem hallgatna rá, ezért arra a döntésre jut, hogy maga Flash tegyen nála látogatást.
1X06 "The Flash Is Born" - Millicent Shelton Jaime Paglia & Chris Rafferty 2014. november 18. 3.73 millió
Flash egy új veszélyes metahumánnal néz szembe, akit Tonynak hívnak, és tetszés szerint képes a saját testét egyfajta ötvözött acéllá változtatni. Mialatt Dr. Wells és Caitlin Barry biztonságáért aggódnak, Cisco egy új tervvel áll elő, hogy megállítsák Tony-t. Mindeközben, Iris Flash-ről vezetett blogja belevonja őt a Flash és Girder között zajló harcba, Eddie pedig első kézből tapasztalja meg Tony képességét, ezért kérdésekkel kezdi bombázni Joe-t amikre ő nem hajlandó válaszolni, inkább Barryre hagyja a kínos kérdések megválaszolását. Joe Dr. Wells segítségét kéri Nora Allen gyilkossági ügyének megoldásában.
1X07 "Power Outage" - Larry Shaw Alison Schapker & Grainne Godfree 2014. november 25. 3.47 millió
Barry szembeszáll Farooq-al a.k.a. Blackouttal, egy olyan metahumánnal, aki képes magába szívni az elektromosságot. A harc közben, Farooq megrázza Flash-t, így elszívva minden elektromosságát, ez pedig elveszi a gyorsaságát. Dr. Wells, Caitlin és Cisco a hatás visszafordításán dolgoznak, de az erőfeszítéseik hirtelen megszakadnak, mikor Farooq betör a S.T.A.R. Labs-be, Wells után kutat, akit a balesete miatt vádol. Mivel így Barry képességére nem számíthatnak, a csapatnak ki kell találnia, hogyan mentsék ki magukat a metahumán kezéből. Mindeközben, Tockman puccsot kísérel meg a Central City Rendőrségen, aminek eredményeként több túszt is ejt, köztük Joe-t és Iris-t Mialatt Iris abban bízik, hogy Flash megmenti őket, Eddie-nek van egy trükk a tarsolyában.
1X08 "Flash vs. Arrow" - Glen Winter Greg Berlanti & Andrew Kreisberg 2014. december 2. 4.34 millió
Oliver és csapata Central Citybe érkezik, hogy a halálos boomeráng gyilkost elkapják. Barry örül Oliver jelenlétének a városban, és megkéri, segítsen elkapni egy újabb metahumánt: Ray Bivolo-t, aki képes elérni, hogy az emberek elveszítsék az önkontroljukat az érzelmeik felett – s ezt kihasználva rabol bankokat. Barry azonban megsértődik, amikor Oliver a maga nyers stílusában közli vele, hogy még sokat kell fejlődnie. Barry, be akarja bizonyítani az Íjásznak, téved – egyedül indul a metahumán után. A akciója azonban nem vártan végződik: Bivolo-nak sikerül megfertőznie Barryt, és az egyetlen, aki képes a megállítására, az Oliver. Eddie mindeközben megpróbál csapatot szervezni a Flash megállítására, amit Iris nem néz jó szemmel.  Dr. Wells és Joe egyetértenek abban, hogy az Íjász nincs jó hatással a fiúra, így Cisco és Caitlin veszi át az irányítást a STAR laborban.
1X09 "The Man in the Yellow Suit" - Ralph Hemecker Todd Helbing & Aaron Helbing 2014.december 9. 4.66 millió
Barry szemtől szemben találja magát nemezisével, a sárga ruhás férfival, a.k.a. Reverse Flash-el, aki végzett az édesanyjával.  Dr. Wells  és Cisco  egy olyan tervvel állnak elő, amivel csapdába csalhatják őt. Mindössze egy csalira van szükségük, ezért Dr. Tina McGee-hez fordulnak segítségért a Mercury Laborból. Mindeközben, a West házban karácsonyi hangulat uralkodik, és Iris (Candice Patton) is teljesen ünnepi hangulatban van. Eddie megdöbbentő ajándékkal lepi meg, de ezzel együtt olyan kérdést hagy hátra, ami örökre megváltoztathatja az életét. 
Joe  csatlakozik a sárga ruhás férfi kereséséhez, aminek eredményeként tűzvonalba kerül. Eközben Caitlin  rátalál Ronnie-ra. 
1X10 "Revenge of the Rogues" - Nick Copus Kai Yu Wu & Geoff Johns 2015. január 20. 3.87 millió
Leonard Snart, aka Captain Cold ( Wentworth Miller) forrófejű barátjával, (Mick Rory, aka Heat Wave – Dominic Purcell) visszatérnek Central City-be. A banda főcélja, hogy ellopjon egy több milliódolláros festmény, de Snartnak van egy másodlagos terve is: csapdába csalni Flash-t. Snart és Mick elrabol valakit, aki feltehetőleg közel áll Flash-hez (az előzetesből már tudhatjuk, hogy Caitlin lesz az áldozat), és a megölésével fenyegetőznek, ha Flash nem jön elő, és küzd meg velük. Barry elmondja Joe-nak, nem biztos benne, hogy jó ötlet Snart után erednie, hiszen a legutóbbi találkozásuk is tömegbalesettel végződött. Mindeközben Barry és csapata kétszeres erővel próbálják fejleszteni Barry képességeit, hogy a Reverse-Flash legközelebbi felbukkanásakor már fel tudja vele venni a küzdelmet. Ami Irist illeti, még mindig Barry vallomása nyomasztja. Cisco kifejleszt egy új pajzsot a Central City Police Department-nek.
1X11 "The Sound and the Fury" - John F. Showalter Alison Schapker & Brooke Eikmeier 2015. január 27. 4.08 millió
Dr. Wells ( Tom Cavanagh) egykori védence, Harley Rathaway ( Andrew Mientus) visszatér, hogy bosszút álljon egykori mentorán, miután tudomására jutott, hogy a részecskegyorsító felrobbanásakor ő is megfertőződött, aminek következtében képessé vált manipulálni a hanghullámokat – ezzel komoly fenyegetést jelentve Wellsre és Barryre. Eközben Iris izgatottan vág bele új munkájába, amit a Central City Picture News-nál kapott – sajnos a lelkesedése hamar alábbhagy, amikor a szerkesztő (Tom Butler) és az újság veterán riportere nem hajlandóak együtt dolgozni vele. A részben lesz egy flashback is, amikor Cisco emlékszik vissza az első munkanapjára a Star Labs-nál. Joe kérni fog egy szívességet Eddie-től, de arra kéri, erről ne szóljon Barrynek.
1X12 "Crazy for You" - Rob Hardy Aaron Helbing & Todd Helbing 2015. február 3. 3.60 millió
Caitlin elérkezettnek látja, hogy túllépjen vőlegénye „elvesztésén” és Barry-vel közösen elmennek egy helyi karaoke bárba. Caitlin-nek nincs szerencséje, ami a párkeresést illeti, Barry viszont találkozik egy fiatal újságírónővel, Linda Park-kal, aki a Central City News-nál dolgozik – és elhívja egy randira. Mikor Barry elmondja Iris - nak, hogy randevúja lesz, Iris meglepődik saját maga reakcióján. Eközben Cisco fontolóra veszi Hartley veszélyes ajánlatát, és a csapat nyomozásba kezd Shawna – egy teleportáló metahumán után. Henry Allen-el, miközben Joe kérésére a börtönben elkezd információkat gyűjteni, csúnyán elbánnak rabtársai.
1X13 "The Nuclear Man" - Glen Winter Andrew Kreisberg & Katherine Walczak 2015. február 10. 3.66 millió
Miután Ronnie megtámad egy fizikust, a csapat úgy dönt, hogy ideje végre Caitlin egykori vőlegénye után nyomozni, aki most már egy veszélyes metahumán. Végül arra jutnak, hogy a legjobb út Ronnie lenyomozásához, Dr. Martin Stein megtalálásán át vezet, aki a F.I.R.E.S.T.O.R.M. nevezetű program vezetője volt. Barry eközben azért küzd, hogy egyensúlyban maradjon Flash, és Linda Park-al  való kapcsolata között, Joe beveszi Cisco-t a Nora Allen gyilkosa utáni nyomozásba, Eiling Tábornok pedig visszatér Central City-be.
1X14 "Fallout" - Steve Surjik Keto Shimizu & Ben Sokolowski 2015. február 17. 4.01 millió
General Eiling visszatér és a célpontja Firestorm lesz. A nukleáris robbanás után, Ronnie és Dr. Stein külön folytatják életüket: Dr. Stein visszatér a feleségéhez, Ronnie pedig Caitlin-hez. Azonban Eiling végett el kell dönteniük, külön vagy együtt biztonságosabb tovább élniük. Eközben Mason Bridge (Iris kijelölt mentora) elmondja Iris-nak, hogy szerinte valami titokzatos folyik a Star-Labs-ben. Dr. Stein pedig fontos információkat ad át Barry-nek az időutazással kapcsolatban.
1X15 "Out of Time" - Thor Freudenthal Todd Helbing & Aaron Helbing 2015. március 17. 3.69 millió
Mark Mardon, aka The Weather Wizard Central Citybe érkezik, ahol testvére, Clyde halálát akarja megbosszulni.  Amikor a metahumán rátámad Barryre és Joe-ra, Barry szupergyorsaságának köszönhetően sikerül elmenekülniük, Mardon pedig megszökik.  Barry figyelmezteti Joe-t, hogy ne szálljon szembe egyedül Mardonnal, de a férfi nem hallgat rá. Eközben Cisco utánajár azon estének, amikor Reverse-Flash-t sikerült csapdába ejteniük, s miután szembesül azzal, hogy nem minden volt rendben azon az estén, elgondolkozik, talán igaza volt Joe-nak Dr. Wellsszel kapcsolatban. Barry és Linda egy kínos dupla randin találják magukat Eddie és Iris párosával.
1X16 "Rogue Time" - John Behring Grainne Godfree 2015. március 24. 3.33 millió
Barry, miután akaratlanul időt ugrott, esélyt kap, hogy átírja a dolgok menetét, de közben számolnia kell az időugrás ok-okozati hatásaival. Captain Cold és Heat Wave visszatér Central Citybe. Snart ezúttal a húgát, Lisát is magával hozza, hogy segítsen bosszút állni a városon és Flash-en.
1X17 "Tricksters" - Ralph Hemecker Andrew Kreisberg 2015. március 31. 3.67 millió
Egy másoló gyilkos, aki a The Trickster/A szélhámos nevet használja, (vendégszerepel: Devon Graye) bombákat kezd elhelyezni szerte Central Cityben. Annak érdekében, hogy leállítsák Trickstert Barry és Joe felkeresik az eredeti Trickstert, azaz James Jesse-t (vendégszerepel: Mark Hamill) egy zseni bűnözőt, aki már közel húsz éve börtönben ül. A dolgok gyorsan rosszról még rosszabbra fordulnak, amikor a Tricksterek egyesülnek, és foglyul ejtik Barry édesapját, Henry Allen. Eközben Iris Eddie segítségét kéri egy ügyben, egy flashback jelenetben pedig megtekinthetjük, hogyan jött Harrison Wellsnek a részecskegyorsító megépítésének az ötlete.
1X18 "All-Star Team-Up" - Kevin Tancharoen Grainne Godfree & Kai Yu Wu 2015. április 14. 3.67 millió
Barryt meglepetésként éri, amikor Feicity  Smoak megjelenik barátjával, Ray Palmerrel, aki ATOM-ként érkezik meg.  A látogatásuknak az oka Ray, akinek segítségre van szüksége a „jelmezével” kapcsolatban. Mint utólag kiderül, pont jókor érkezett: mindenki egy metahumán után kutat, akit Brie Larvinnak hívnak, és aki több-ezer robot-darazsat szabadított egykori munkatársaira, köztük Dr. Tina McGee-re.
A csoport: Barry, Felicity, Ray, Iris és Eddie éppen közösen vacsoráznak, amikor elszabadul a pokol.
1X19 "Who Is Harrison Wells?” - Wendey Stanzler Ray Utarnachitt & Cortney Norris 2015. április 21. 3.75millió
Joe és Cisco Starling Citybe utazik, hogy válaszokat kapjanak Harrison Wellsszel kapcsolatos kérdéseikre. Míg a duó igénybe veszi Lance kapitány segítségét, Cisco megismerkedik a Black Canary-vel, aki kér tőle egy szívességet. Eközben Central Cityben Barry egy metahumánt (Hannibal Bates) próbál elkapni, aki képes bárkinek az alapját felvenni, akit valaha megérintett – ebben a körben már benne van Eddie, Iris, Caitlin és még a Reverse-Flash is. 
1X20 “The Trap” - Steve Shill Alison Schapker Brooke Eikmeier 2015. április 28. 3.93 millió
„A csapat csapdát állít Wells számára” – Barry, Caitlin, Cisco és Joe csapdát állít Wells számára, amivel leleplezhetik. Cisco saját magát teszi meg csalinak azzal, hogy szándékosan súlyos vészhelyzetbe sodorja magát. Eközben Eddie hoz egy döntést Irisszal kapcsolatban, ami Joe-t kissé nyugtalanná teszi.
1X21 “Grodd Lives” - - - 2015. május 5. 3.62 millió
Barrynek minden erejét Dr. Wellsre kell áldoznia, aki a legnagyobb fenyegetést jelenti a csoport számára. A helyzet tovább súlyosbodik, amikor Wells rászabadítja Groddot a városra, hogy elvonja magáról Barryék figyelmét. 
Barry és Cisco lemennek a csatornarendszerbe, hogy elkapják a gorillát, de az gyorsan fölénybe kerül – miután elrabolja Joe-t.
Iris és Barry végre a szívük után fognak menni. 
1X22 “Rogue Air” - Doug Aarniokoski - 2015. május 12. -
Stephen Amell, Robbie Amell, Wentworth Miller, Liam McIntyre és Doug Jones vendégszereplésével. Wellsként Eobard még egyszer vezetői szerepet kap a S.T.A.R. – Laborban.