Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Eredet és alaptörténet

2016.09.09

Flash egy kitalált szereplő, szuperhős a DC Comics képregényeiben – itthon Villámként ismert. Gardner Fox és Harry Lampert alkotta, az eredeti Flash először a Flash Comics #1-ben szerepelt, ami 1940 januárjában jelent meg. Amerikában a legnépszerűbb képregényhősnek számít.

Összesen négy Flash létezett az első: Jay Garrick, a második: Barry Allen, a harmadik: Wally West és a negyedik Bart Allen (Barry Allen unokája, a jövőből). Wally West és Bart Allen Kid Flash- ek (Kölyök Villámok) is voltak.

 

Az USA-ban az elsőszámú kedvenc, a legkedveltebb karakter Barry Allen. De mi az, amiért a négy Flash közül Barryt kedvelik a leginkább az emberek? Ami megkülönbözteti őt a legtöbb szuperhőstől, hogy a magánélete (nagyrészt) rendben van. Boldog, nem válik megkeseredett emberré  a történet előrehaladásával, akármi is történjék, képes meglátni a jót az emberekben.

De mi teszi Flash-t különlegessé? Hiszen a legfőbb képessége, hogy gyorsan tud futni, persze a képességei idővel bővülnek: képes lesz utazni az időben, dimenziók között átjárni, és ő lesz a Justice League (Igazság Ligájának) alapítóinak egyike.
 

 

Ami Barry-t kedvelhetővé teszi, az a humora, amit hála az égnek már a sorozatba is kezdenek beépíteni.  Laza karakter, néha túlságosan is könnyelmű, de tiszta szívű. Habár a képregényben először egyszerűek és könnyen emészthetők a kalandjai, később - amikor az időutazás is képbe kerül – már igazán izgalmas és csavarossá válik a cselekmény.

A sorozatban valószínűleg már ezért került bele az első részbe az időutazás. A másik dolog, ami erősíti a CW –n futó The Flash-t, az kétséget kizáróan Harrison Wells rejtélyes karaktere.

Számos teória született arról, vajon ki is ő valójában, de végleges és biztos választ csak akkor fogunk kapni, ha a készítők úgy akarják majd.

A sorozatban Barry Allen, alias Flash a főszereplő, aki már a Zöld Íjász című sorozat 2. évadában is feltűnt. 

Miután a S.T.A.R. – labor részecskegyorsítója felrobban – később kiderül, hogy az emberek védelme érdekében szándékosan irányították az ég felé a robbanást – és furcsa vihart hoz létre, az ebből származó villám csap bele Barrybe, aki ezután kilenc hónapra kómába esik. 

Amikor magához tér, rájön a villámcsapás következtében a teste teljesen megváltozott; képes szuper-sebességgel mozogni és a sokkal gyorsabban gyógyulni.

Kezdetben izgatottan próbálgatja a képességeit, de kis idő elteltével rájön: nem ő az egyetlen, aki azon estén szuper-képességeket kapott, és nem minden metahumán­* használja jóra a hirtelen jött emberfeletti hatalmát. Csatlakozik a S.T.A.R.-labor  csapatához, ahol megpróbálják megérteni, fejleszteni Barry képességeit.

A labor vezetője, Dr. Harrison Wells, beavatja, pontosan mi is történt a reaktor felrobbanásának estéjén, és habár kezdetben ellenzi, később támogatja Barryt, hogy az ő és a csapata segítségével felkutassák, elfogják a veszélyes metahumánokat.

Az epizódok utolsó másfél percében általában Dr. Harrison Wellsszel kapcsolatos részeket láthatunk, amikben kétértelmű és titokzatos dolgokat tesz/tett, így majd minden rész befejezése további kérdések/teóriák felállítására sarkalja a nézőket.

Ez alól két rész kivételt élvez, az 1x04 rész végén Captain Coldot láthatjuk, míg az 1x06-os rész végén magát Reverse-Flash-t láthatjuk.